ponedjeljak, 26. listopada 2015.

Pogačice sa mozzarellom



2 žlice sezamovog poluodmašćenog brašna
2 žlice orahovog poluodmašćenog brašna
2 jaja
1 veliki češanj izgnječenog češnjaka
150 grama mascarpone sira
100 grama creme freiche
70 grama maslaca
½ žličice soli
½ žličice psilijum (indijski trputac-mekinje) ljuskica
½ žličice timijana
200 grama ribane mozzarelle
1 žličica grubo mljevene ljute paprike
sviježe mljeveni papar
sezam oljušteni za posipati

Umutiti jaja maslac i češnjak, dodati sol i začine, te mascarpone i creme freiche, da bude pjenasto pa dodati brašna i psilium te ostaviti da odstoji desetak minuta. Grabiti žlicom i slagati na pleh pokriven pek papirom, ali tako da je razmak između hrpica 2-3 cm. Poravnati ih žlicom i posipati sezamom. Može i timijenom.
Peku se na 180 stupnjeva 25-30 minuta ili dok ne dobiju rumenu boju.
Odlični su sa svim sirnim namazima ili samo maslacem.
Bez obzira na nešto ljute paprike, dopadaju se i djeci.
*radi se o pravom odmašćenom brašnu, a ne o mljevenom cjelovitom orašastom plodu 






Nema komentara:

Objavi komentar