petak, 2. siječnja 2015.

Brzinski kolač

2 jaja
125 grama mascarponea
žličica cukrina/meda ili malo stevije
1/2 čaše šmanda ili milerama
1 žličica putra
1 žličica kokosovog ulja
1 žličica praška za pecivo
9 žlica mljevenog badema
1 ravna žlica psyllium ljuskica
100 grama namočenih goji bobica
korica pola limuna
žličica cimeta
pola istisnutog vanili štapića
šaku na grubo nasjeckanih oraha
2 kockice čokolade od 70% kakaa

Po želji u kolač se mogu dodati pijane višnje kao na slici ili sviježe jagode.

Izmiksati jaja i masnoće, dodati namočene goji bobice pa miksati dok se ne usitne.
Sada dodati suhe sastojke i začine. Kalup namazati i uliti tijesto.
Po vrhu popikati komadiće isjeckane čokolade i malo utisnuti u tijesto.

Peči u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 10 minuta, zatim još 10 minuta na 180 stupnjeva.
Pećeni kolač prebaciti na dasku ili ukrasni tanjur.





Nema komentara:

Objavi komentar