četvrtak, 28. travnja 2022.

Krekeri od koprive

 

4 jaja

200 grama mljevenog orašastog po želji

2 žlice indijskog trputca (psiliuma)

2 šake sezama

2 šake lana

2 šake suncokreta

1 žlica crnog kima

100 grama blanširane i sitno isjeckane koprive

100 ml vode

1 žlica maslaca

1 žličica praška za pecivo od vinskog kamena

sol


Izlupati pjenasto jaja sa solju, pa dodati brašna sa praškom za pecivo,

 maslac, sjemenke i vodu pa napraviti jednoličnu smjesu.

Sipati u plitki pleh obložen papirom za pečenje pa posipati po vrhu

 sezamom.

Peče se 25 - 30 minuta ventilirano na 180 stupnjeva ili dok vam čačkalica

 ne izađe suha.



1 komentar:

  1. Super! Taman je pocela kopriva sa svih strana, a ideja premalo! Hvala ti Ariana!

    OdgovoriIzbriši