Ovakvi obroci nam ne uzimaju puno vremena za nakuhavanje, a izdašni su i kompletni.
Pečena rajčica puno se lakše probavlja od sirove. Obavezno ju treba posoliti prije pečenja, bar desetak minuta da pusti višak vode. Obrisati ubrusom i dati na vruće ali ne prevruće maslinovo ulje, najbolje u tavi od gusa koja ne voli previsoke temperature.
Također tikvice narezati na kockice i ispeći na naglo na malo svinjske masti. Neka lijepo porumene sa svih strana i ostane aldente. Na gotove dodati izgnječeni češnjak, peršinov list i malo soli. Dobro promiješati i poklopljeno pustiti da odmara prije posluživanja.
Za to vrijeme napraviti salatu i začiniti maslinovim uljem, domaćim octom i nekom finom soli. Najbolje cvijetom soli.
I ispeći juneći šnicl na naglo sa obje strane, ali prethodno ga istući malo tupom stranom noža i namazati ljutim senfom. Kad je pečen posipati češnjakom i preliti saftom koji se napravio od pečenja.
Saft se dobije tako da se ukloni meso nakon pečenja i u još vruću tavu ulije malo vode, doda žličica senfa, popapri i posoli ako je potrebno. Brzim miješanjem kuhačom u par sekunda dobijemo fini sos.
Nema komentara:
Objavi komentar