ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

Čokoladni tartufi

125 grama čokolade 70% kakao
1/2 dcl slatkog vrhnja
50 grama kakao maslaca
kakao prah za uvaljati
pola žličice cimeta
na vrhu noža stevije (suhog lista u prahu)
1 jušna žlica extrakta (domaćeg) od vanilije
mirisna sol po ukusu

Varijanta 2.

200 grama čokolade minimum 70% kakaa
100ml slatkog vrhnja
20 grama kakao maslaca
70 grama Roquefart sira
kakao prah

Priprema:

Kakao maslac i čokoladu topiti na pari (ne preko 60 stupnjeva Celzijusa). Miješati čim se počne topiti i kad je sve dobro sjedinjeno, dodati slatko vrhnje i sve začine i dalje miješati malom pjenjačom. Staviti u duboko zamrzavanje na 1 sat. Grabiti čajnom žličicom smjesu i brzim pokretom ju među dlanovima oblikovati u kuglice koje uvaljamo u kakao prah i odlažemo na papirnati ubrus ili za to predviđenu rešetku.
Ovako priređene tartufe do upotrebe držimo u metalnim ili porculanskim kutijama sa poklopcem
koje smo prethodno obložili papirnatim ručnikom da ne prijanjaju za stijenke posude.
Rok trajanja je oko 7 dana. (Ako toliko izdrže)





Nema komentara:

Objavi komentar