subota, 6. srpnja 2013.

Pohanci

Bijelo pileće meso od prsa
prerezat uzdužno da se komadi brže peku i onda još poprijeko na pola.

U njih ubaciti marinadu:

- limunove korice dvije žlice
- žlicu svježeg đumbira fino naribati 
- mirisna sol dva prstohvata (to je ona sa začinskim travama u sebi)
- žlica curry praha
- timijana
- origana
- žlicu tekućeg kokosovog ulja ili otopljenog maslaca
Promiješati temeljito.
Pustiti da se malo prožme sve skupa jedno 1/2 sata.

Pa uvaljati u brašno od vlakana bambusa (0 kalorija),
pa uvaljati u smućkana jaja,
pa u mješavinu ribanog parmezana i brašna od suncokreta djelomično odmašćenog
pa u vruću mast.

Pržiti prvo na najjače minutu dvije, pa okrenuti, pa sa druge strane isto na najjače,
pa smanjiti na pola i peči poklopljeno pet do deset minuta, povremeno okrenuti.

To su pohanci. Uz to možete napraviti svoju domaću majonezu ili tartar umak koji sjajno ide zajedno. A uz to neko fino povrće na pari. Predlažem mlade listove od cikle. Sjajna kombinacija.



Nema komentara:

Objavi komentar