nedjelja, 21. srpnja 2013.

Mesne okruglice u posebnom sosu

Većina djece i mnogi odrasli ne vole punjene paprike, ali vole meso sa kojim su punjene i prekrasan aromatični sos od paradajza. Ovo je recept zapravo smišljen za moju djecu, tako da svi budu zadovoljni, a sastojci svi na broju.

Okruglice:

1 kg goveđeg mljevenog mesa
3 jaja
3 češnja češnjaka usitnjena
muškatni oraščić po ukusu
origano
sol
50 grama naribanog parmezana ili nekog sličnog tvrdog aromatičnog sira
timijan suhi
1,5 žlica psylliuma

Sos:

1 veliki ljubičasti luk
1 špic paprika (tako se zove ta vrsta)
2  grane celera
1 šeflja masla
1 litra pasirane rajčice (može i sviježi)
sol
papar
3 grančice peršunovog lista za na kraj


Popržiti na maslu usitnjen luk i papriku na sasvim male kockice.
Kad se fino ispržilo, dodamo sve začine i rajčicu i kuhamo oko 30 minuta. Izmiksamo temeljito štapnim mikserom. Sad u to ubacujemo nježno mesne okruglice koje smo si pripremili dok se kuhao sos. Neka ne budu puno veće od oraha.  Kuhamo sve zajedno poklopljeno na nižoj temperaturi oko 45 minuta i ne miješamo nego samo protresemo lonac s vremena na vreme. Kad je gotovo posipamo usitnjenim peršunovim listom.

Uz ovo odlično idu grubi rezanci od psylliuma.

Nema komentara:

Objavi komentar