petak, 20. rujna 2013.

Popečci od tikvica i špeka

4 jaja
3 šnite masnijeg špeka (3x10cmx1cm)
2 šake sezama
2 žlice psylliuma
2 žlice suncokretovih sjemenki
1 velika tikvica cca 300 grama
sole
prstohvat origana
papar
1 žlica masti

Tikvicu naribamo skupa sa korom (opranu i osušenu), pa posolimo i dobro ocijedimo za par minuta. Za to vrijeme dok se tikvica odmara, mi ćemo umutiti jaja i dodati im sve ostale sastojke. Iscjeđenu tikvicu dodamo toj smjesi. Sada narežemo špek, koji je do sada bio u hladnjaku da se ne ocmolji, na male kockice i dodamo gotovoj smjesi.
Na pleh prekriven papirom za pečenje, jušnom žlicom vadimo smjesu i slažemo na tepsiju.
pečemo na 230 stupnjeva oko 20 minuta.

Mogu biti zasebno malo jelo ili kao prilog nekom mesu ili naprosto samo uz umak od majoneze ili neki ljuti sos



Nema komentara:

Objavi komentar