srijeda, 16. travnja 2014.

Mesna punjena rolada

1 kg miješanog mljevenog mesa
1 velika glavica luka
pola češnja češnjaka
sol
papar
pola vezice peršinovog lista
1 dcl vode
6 tvrdo kuhanih jaja
6 velikih zelenih šparoga
6 šnita masnije pancete

Šparoge blanširati ili kratko prokuhati. Moraju ostati tvrde.
Mljeveno meso pomiješati sa decilitrom hladne vode, dodati sol, na sitni ribež nariban luk i izgnječen češnjak i dobro izmiješati. Pancetu izrezati na tanke duge šnite.
Meso položiti na masni papir i rukama razvuć na oblik pravokutnika, paziti da je svugdje jednako debelo. Preko mesa posložiti ploške slanine, složiti šparoge koje smo prerezali po dužini na pola i na njih u sredinu složimo tvrdo kuhana jaja da se naslanjaju sa odrezanim vrhovima. Tako da kada režemo roladu na šnite uvijek bude žumanjak u sredini, a ne samo goli bijelanjak. Treba samo obratiti pažnju da centimetar sa svake strane ostane prazan da se meso lakše sljubi kod rolanja. Sada podinemo sa dvije ruke kraj papira do nas i zarolamo ga prema kraju pravokutnika od mesa. Stisnemo rukama kada smo završili tu radnju da se rubovi spoje. Roladu uvijemo u taj isti masni papir i  zamotamo još preko svega kuharskom špagom i zavežemo. Tako priređenu roladu stavimo u posudu u kojoj će se peći slijedećih 45 minuta. Pačemo u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kad meso ispusti sok, izvadimo ga iz papira i položimo g natrag u sok i nastavimo peči još 15 minuta ali sa čestim zalijevanjem sosom.
Gotovu roladu režemo jako oštrim tankim nožem na dva centimetra debele šnite.

Serviramo sa blanširanim šparogama, ljutim kopar sosom i zelenom slatom.



Nema komentara:

Objavi komentar