petak, 14. lipnja 2013.

Čips od kelja


Za 4 osobe, kao grickalica

1 glavica kelja 
2 žlice otopljene masti 
1 žlica limunovog soka 
Morska sol 
papar

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 150 C 
2. Temeljito operite kelj pod tekućom vodom, iscijedite i osušite 
3. Odrežite peteljke i izrežite listove da budu u obliku čipsa 
4. Stavite kelj u posudu i rukama nanesite mast i začine. Dodajte limunov sok. 
5. Rasprostrite kelj na papir za pečenje u vruću pećnicu na 35 min dok ne postane
hrskavo. Provjeravajte čips svakih 12 minuta i protresite protvan tako da se ne
prepeku. Neki dijelovi će i dalje biti mekani, ali tako treba biti. 
6. Posolite još malo po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar