petak, 14. lipnja 2013.

Princes krafne


150 grama samljevenih mekinja
2 žlice psylliuma
50 grama masla
4 jaja
malo soli
malo stevije
1,5 dcl vode

U posudu stavite vodu, maslo i sol, kad provrije voda, dodajte brašno i mješajte na srednje jakoj temperaturi dok se ne stvori kao glinena masa. Malo ohladite, pa dodajte jaja i tucite mikserom, bit će gusto. Tada rukom stavljajte hrpice na masni papir, ali nemojte puno gnječiti, već samo kidajte komade. Stavite peči na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Ostavite u rerni još pet minuta nakon što ugasire peć. Izvadite, ohladite i punite kremom.

Krema:
2 jaja
150 grama masla
vanilija sjemenke
korica jednog limuna
stevija
1,4 dcl bademovog mlijeka
50 grama badema – ostatak od mlijeka

U posudu stavite maslo, limunovu koricu, vaniliju, suhe bademe od bademovog mlijeka i razmućena jaja. Kuhatje to na laganoj vatri ali ne smije vrijeti (ili vriti), čim se počne zgrušnjavati, dodajte bademovo mlijeko. Još kuhajte dok se ne zgusne. U pola umješajte tri kockice čokolade od 70% kakaa.
Maknite sa vatre i dobro ohladite, pa kad je skroz hladna umutite mikserom i punite princese.
Tko smije neka u to doda i šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar