150 grama samljevenih mekinja
2 žlice psylliuma
50 grama masla
4 jaja
malo soli
malo stevije
1,5 dcl vode
U posudu stavite vodu, maslo i sol, kad
provrije voda, dodajte brašno i mješajte na srednje jakoj
temperaturi dok se ne stvori kao glinena masa. Malo ohladite, pa
dodajte jaja i tucite mikserom, bit će gusto. Tada rukom stavljajte
hrpice na masni papir, ali nemojte puno gnječiti, već samo kidajte
komade. Stavite peči na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Ostavite u
rerni još pet minuta nakon što ugasire peć. Izvadite, ohladite i
punite kremom.
Krema:
2 jaja
150 grama masla
vanilija sjemenke
korica jednog limuna
stevija
1,4 dcl bademovog mlijeka
50 grama badema – ostatak od mlijeka
U posudu stavite maslo, limunovu
koricu, vaniliju, suhe bademe od bademovog mlijeka i razmućena jaja.
Kuhatje to na laganoj vatri ali ne smije vrijeti (ili vriti), čim se
počne zgrušnjavati, dodajte bademovo mlijeko. Još kuhajte dok se
ne zgusne. U pola umješajte tri kockice čokolade od 70% kakaa.
Maknite sa vatre i dobro ohladite, pa
kad je skroz hladna umutite mikserom i punite princese.
Tko smije neka u to doda i šlag.
Nema komentara:
Objavi komentar