ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Pečeni patliđani i tikvice sa šniclima u pikantnom sosu




U mlijeko namočiti prethodno na šnite narezane patliđane i tikvice. Ostaviti ih u mlijeku 1 sat da puste gorčinu i da se brže i sočnije ispeku.
Osušiti ih ubrusom i pržiti sa obje strane na mješavini masla i maslinova ulja u korist masla.
Kad su pečeni i meki, posipati ih fino usitnjenim češnjakom i mješavinom krasuljice, peršunova lista i pimpinele, te malo maslinova ulja.
Posoliti po ukusu, a servirati kao prilog šniclima u pikantnom sosu.

Šnicli u pikantnom sosu:

Na dva mlada usitnjena luka i češnju češnjaka ispržiti na mješavini masla i masti dvije žlice usitnjene pancete. Kad je dobro zapečeno, staviti u zdjelicu, a u istoj masti ispržiti na naglo šnicle sa obje strane. Kad prestanu puštati sok i blago porumene sa svih strana, vratiti sadržaj zdjelice u tavu, podliti sa malo vina, dodati žlicu senfa i pustiti krčakati dok vino ne pokuha. Sada zaliti sa dva deci slatkog vrhnja, dobro popapriti i nastaviti krčakati na laganoj vatri dok se meso ne ispeće i postane mekano.

Nema komentara:

Objavi komentar