ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Pečeno povrće sa finim mesom

Biftek po osobi, za djecu pola
namazati ga senfom i dobro popapriti te ostaviti da odstoji tako oko sat vremena prije pečenja.
2 veće mrkve po osobi i pola velike glavice korabice te dvije šake narezanog kelja.

Mrkvu očistiti ili samo četkom dobro izribati, pa nasjeći dijagonalno na kriške od pola centimetra.
Pržiti prvo mrkvu na dosta masla dok ne porumeni sa obje strane posuti origanom dok se peče, blago posuti solju, pa još malo zapeči i kad je gotova i mekana, prebaciti u zdjelu za serviranje sa poklopcom i posipati  na sitno nakosanim peršunovim listom, pimpinelom i krasuljicom.
Korabice nasjeći na  manje komade debljine oko pola centimetra. Pržiti na srednje jakoj vatri dok se ne zapeče sa obje strane svijetlo smeđe i dok ne postane meka na ubod vilice. Dok se korabica prži, nasječi listove kelja, dobro oprati od skrivenih nametnika i odvojiti ih od debele središnje žile. Listove posložiti jedan na drugi pa cijelu hrpicu isjeći na tanke rezance širine oko centimetra.
Na dosta masla ispržiti kelj sa svih strana često miješajući i sa dvije drvene kuhače odizati sa tave da ne zagore.
Moraju dobiti tamno zelenu boju ali se ne smije prepeć jer postaju gorki. Kad su prženi, politi ih blago maslinovim uljem i minimalno posoliti.

Bifteke ispržiti do jačine ukusa.

IMG_9958, IMG_9959





Nema komentara:

Objavi komentar