utorak, 25. ožujka 2014.

Hokaido tikva kolač


Vidim tonu raznih recepata po netu, bundeva ovako, bundeva onako, pa rekoh, ajmo nešto novo napraviti, 

a da bude fino i da blizanci hoće jesti.
I krenusmo. 
Prvo sam ispekla hokaido tikvu u komadu onako po preporuci http://kuharicazadjecu.blog.hr (Chrome ne podržava linkove iz editora)
Pa sam ju prerezala na pola, jakom žlicom očistila sjemenke i vlakna i tom istom žlicom izdub​i​la sve do kore. 
Kora je jestiva ali za kolač nije zgodna, a i djeca onda neće jesti.
Zatim ​izgnječila onom šupljom napravom za delati pire. Dodala 100 ml vrhnja sa umućenim jajetom, žlicu ulja od makadamije, žlicu stevije u kristali​č​ima, šaku suncokretovih sijem​e​nka, šaku sezamovih oljuštenih sjemenki, cimeta malo, mljevenog badema i lješnjaka i promiješala da se sve pretvori u žitku masu.
U namašćenu keramičku zdjelu za pečenje, namazala putra i izlila smjesu. 
Sad se peče. Znam da će biti fino jer sam ​p​olizala posudu u kojoj sam to miješala, i fino je. 
Može biti samo bolje kad se ispeče.
Pasalo bi unutra i oraha na komade, a možda i jabuka. To ću drugi put, pa javim je li čemu.

Slike će biti kad se kolač ispeče. Ne vjerujem da mu treba duže od 15-20 minuta jer se u biti mora samo jaje i vrhnje skupiti. Drugo je i tak gotovo...




Nema komentara:

Objavi komentar