Vidim tonu raznih recepata po netu, bundeva ovako, bundeva onako, pa rekoh, ajmo nešto novo napraviti,
a
da bude fino i da blizanci hoće jesti.
I krenusmo.
Prvo
sam ispekla hokaido tikvu u komadu onako po preporuci
http://kuharicazadjecu.blog.hr (Chrome ne podržava linkove iz
editora)
Pa sam ju prerezala na pola, jakom žlicom očistila
sjemenke i vlakna i tom istom žlicom izdubila sve do
kore.
Kora je jestiva ali za kolač nije zgodna, a i djeca
onda neće jesti.
Zatim izgnječila onom šupljom
napravom za delati pire. Dodala 100 ml vrhnja sa umućenim jajetom,
žlicu ulja od makadamije, žlicu stevije u kristaličima, šaku
suncokretovih sijemenka, šaku sezamovih oljuštenih sjemenki,
cimeta malo, mljevenog badema i lješnjaka i promiješala da se sve
pretvori u žitku masu.
U namašćenu keramičku zdjelu za
pečenje, namazala putra i izlila smjesu.
Sad se peče.
Znam da će biti fino jer sam polizala posudu u kojoj sam
to miješala, i fino je.
Može biti samo bolje kad se
ispeče.
Pasalo bi unutra i oraha na komade, a možda i jabuka.
To ću drugi put, pa javim je li čemu.
Slike će biti kad se kolač ispeče. Ne vjerujem da mu treba duže od 15-20 minuta jer se u biti mora samo jaje i vrhnje skupiti. Drugo je i tak gotovo...
Nema komentara:
Objavi komentar