utorak, 25. ožujka 2014.

Krekeri

4 jaja
1 žličica cvijeta soli
300 ml hladne vode
2 žlice kokosovog brašna (60 g)
100 grama psiliuma
1 žličica crnog kima
4 žlice sezama
2 žlice bučinog brašna
kajenski papar
1 žl chia sjemenki
20 grama lana
 sve sastojke umiješamo zajedno. Prvo jaja i vodu, pa sol i ostalo.
Pustimo da odmori 10-15 minuta.
Špahtlicom pokupiti sve tijesto i razgrnuti ga po masnom papiru u plehu na debljinu od 1/2 cm.
Odozgora posipati sezamom i izbosti dobro vilicom, pa peći na 200 stupnjeva otprilike 10 minuta, tada smanjiti na 180 i peći još toliko.
Provjeriti jesu li krekeri pečeni sa vilicom ili drvenom čačkalicom.
Pečene krekere izrezati u romboidne oblike.




Nema komentara:

Objavi komentar