srijeda, 7. svibnja 2014.

Kokosovi poljupci

Krema:

2 dcl slatkog vrhnja
80 grama maslaca
1 vrhom puna žlica kokosovog finog brašna
1/2 žličice cukrina
malo suhe stevije u prahu
pola žličice cimeta
naribane vanilije
1 žličica chia sjemenki
1 žlica mljevenih lješnjaka

Zakuhati vrhnje pa u njemu otopiti maslac, dodati sve ostale sastojke i na kraju umiješati chia sjemenke i ostaviti da odstoji 20 minuta, pa staviti u hladnjak na još 20 minuta.

100 grama kokosovih strugotina za namakanje
orahove polovice za ukras

Tijesto:

2 jaja
1/2 mlinca zlatnog lana mljevenog
1/2 žličice cukrina
1/2 žličice psylliuma
3 žlice mljevenog badema
2 žlice kefira
1/2 žlice dinkelovih posija
naribane korice od pola limuna

Istući jaja i kefir, pa dodati lan, cukrin, psyllium, bademe, dinkel posije i koricu. Ostaviti tijesto da odstoji 10-15 minuta pa izliti na masni papir i pravilno rasporediti u tankom sloju. Peči na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok ne promijeni boju.

Izrezati krugove oštrom čašom ili metalnom modlicom. Namazati ih kremom i svaki umočiti u kokosove strugotine, ukrasiti orahom i staviti na ukrasni tanjur. Pustiti da odstoje prije serviranja bar 30 minuta u hladnjaku.










Nema komentara:

Objavi komentar