ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Frigana tikvica

1 velika tikvica
1 češanj češnaka
par grančica peršunovog lista
2-3 grančice timijana
1-2 lista mlade kadulje
sol, papar

Tikvicu operemo, osušimo i prerežemo po dužini, te svaku stranu izrežemo na ribež u lijepo tanke ploškice. Na dvije žlice vruće masti ispržimo tikvice miješajući ih neprestano sa dvije kuhače da ne zagore. Kad krenu puštat vodu pustimo ih krčkat, a mi za to vrijeme očistimo, operemo i osušimo 3-4 grančice mladog peršinovog lista, dvije tri grančice timijana i dva listića kadulje, pa sve fino usitnimo i pospemo preko tikvice. Ponovo dobro promiješamo, pa kad pokipi svavoda dodamo izgnječen jedan veliki češanj češnjaka, posolimo popaprimo šarenim paprom i serviramo sa šniclima na naglo čiji sos prelijemo preko tikvica.




Nema komentara:

Objavi komentar