ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Kolač sa kurkumom

150 grama mljevenog lješnjaka
mlinac zlatnog lana
1 žličica cimeta
1 žličica klinčeka mljevenih
1 žličica kurkume
1/2 žličice kardamoma
50 grama grubo nasjeckanih oraha
80 grama preprženih i oljuštenih lješnjaka
3 šake goji bobica
1 šaka berberice bobica
1 žlica cukrina ili malo stevije
snijeg od
10 bjelanjaka
100 grama otopljenog maslaca
mrvica soli

Istuči čvrsti snijeg sa malo soli. Pomiješati suhe sastojke pa ih polako dodavati u ulupane bjelanjke.
Lagano prevrtati smjesu odozdola prema gore dok se ne pomiješa sve, tada umiješati tekući maslac i izliti u pripremljeni silikonski kalup.

Peči 10-15 minuta na 200 stupnjeva, pa smanjiti na 180 i peči još 30 minuta.
Ispečeni kolač prevrnuti na dasku i pustiti da se ohladi. Držati na hladnom mjestu pokriveno kuhinjskim ubrusom. Tako zaštičen kolač može stajati do 7 dana ako se prije en pojede.


Nema komentara:

Objavi komentar