2 vezice šparoga
4 teleća šnicla od ruže
3 grančice peršinovog lista
3 žlice masti
ljuti senf
sviježe mljeveni papar
sol
Na vrućoj masti prepržiti sa obje strane prethodno nasoljene, tupom stranom noža istučene šnicle namazane ljutim senfom i popaprene.
Očistimo šparoge od tvrdog dijela prelomivši ih preko prsta donje trećine stabljike. Dobro operemo, ocijedimo i narežemo na 2 cm duge komadiće. Same vrhove ostavimo sa strane.
Isjeckamo usitno oprani i osušeni peršinov list.
Sad izvadimo pečeno meso i stavimo ga u dubok tanjur te pokrijemo poklopcem da se ne ohladi, a na saftu koji je ostao od njih prepržimo šparoge desetak minuta. Dodamo pečene šnicle pa poklopljeno još kratko prodinstamo dok se ne pokuha sva tekućina. Zatim dodamo vrhove šparoga, podlijemo temeljcem ili vodom, posipamo peršunovim listom i poklopljeno prokrčkamo još 3-4 minute.
Uz to serviramo:
Karfiolova kriva riža
1 veći karfiol
1 žlica mljevenog zlatnog lana
1 žlica bundevinog brašna
1 žlica maslaca
1 žlica masti
sol
Oprani veći karfiol razdjelimo na skroz sitne cvijetiće. Pofurimo prokuhanom slanom vodom i ostavimo u toj vodi poklopljeno desetak minuta. Ne kuhamo ga.
Procijedimo i dobro ocijedimo karfiol. Pomiješamo zlatni lan i bučino brašno. Popržimo tu mješavinu na žlici masti da zamiriši, posolimo i tom smjesom posipamo karfiol, te dodamo na vrh još žlicu maslaca.
9.5.2014
ima slika negdje
4 teleća šnicla od ruže
3 grančice peršinovog lista
3 žlice masti
ljuti senf
sviježe mljeveni papar
sol
Na vrućoj masti prepržiti sa obje strane prethodno nasoljene, tupom stranom noža istučene šnicle namazane ljutim senfom i popaprene.
Očistimo šparoge od tvrdog dijela prelomivši ih preko prsta donje trećine stabljike. Dobro operemo, ocijedimo i narežemo na 2 cm duge komadiće. Same vrhove ostavimo sa strane.
Isjeckamo usitno oprani i osušeni peršinov list.
Sad izvadimo pečeno meso i stavimo ga u dubok tanjur te pokrijemo poklopcem da se ne ohladi, a na saftu koji je ostao od njih prepržimo šparoge desetak minuta. Dodamo pečene šnicle pa poklopljeno još kratko prodinstamo dok se ne pokuha sva tekućina. Zatim dodamo vrhove šparoga, podlijemo temeljcem ili vodom, posipamo peršunovim listom i poklopljeno prokrčkamo još 3-4 minute.
Uz to serviramo:
Karfiolova kriva riža
1 veći karfiol
1 žlica mljevenog zlatnog lana
1 žlica bundevinog brašna
1 žlica maslaca
1 žlica masti
sol
Oprani veći karfiol razdjelimo na skroz sitne cvijetiće. Pofurimo prokuhanom slanom vodom i ostavimo u toj vodi poklopljeno desetak minuta. Ne kuhamo ga.
Procijedimo i dobro ocijedimo karfiol. Pomiješamo zlatni lan i bučino brašno. Popržimo tu mješavinu na žlici masti da zamiriši, posolimo i tom smjesom posipamo karfiol, te dodamo na vrh još žlicu maslaca.
9.5.2014
ima slika negdje
Nema komentara:
Objavi komentar