subota, 5. srpnja 2014.

Šareni krekeri

150 grama zlatnog mljevenog lana
10 grama crnog kima
30 grama bučinog brašna
10 grama tibetanske sitne soli
25 grama psyllium sjemena
35 grama smeđeg mljevenog lana
130 grama smeđeg lana cijelog zrna
20 grama očišćenog konopljinog sjemena
55 grama oljuštenog sezama
+ 7 bjelanjaka

Sve suho dobro izmiješati pa dodati blago zapjenjene bijelanjke. Umutiti tijesto i izliti na masni papir te pustiti da odstoji 10 minuta prije pečenja.
Ubaciti u prethodno ugrijanu pećnicu, pa peči na 200 stupnjeva 10 minuta, tada smanjiti na 150 i peči još 10 minuta. Ugasiti peć i ostaviti krekere da se tamo ohlade.
Narezati na kockice ili štapiće. Čuvati u metalnim posudama ili kartonskim kutijama.





Nema komentara:

Objavi komentar