utorak, 23. travnja 2013.

Proljetne ružice

2 tikvice
1 patliđan
100 grama finog mesnatog pršuta ili
100 grama hamburger špeka
sol
1 žlica timijana usitnjenog
1 žlica maslinovog ulja

Patliđan prvo prerezati na pola po dužini, pa izrezati na vrlo tanke ploške, isto učiniti sa tikvicom samo nju ne treba rezati na pola. Najbolje ju je izrezati malo debljim nožem za čišćenje šparoga. Malo sve posolite i pustite da odstoje jedno desetak minuta. Operite sol i obrišite ubrusom da kriškice ne budu mokre. Sad zarolajte prvo jednu ploškicu tikvice kao palačinku, pa onda uzmite patliđan i na njega položite šnitu pršuta ili hamburgera, stavite na početak zarolanu tikvicu i sve zajedno zarolajte u ružicu. Možete također unutra staviti i po grančicu peršunovog lista bez stapke, dati će zalogajčiću posebno ukusnu aromu. Tako zarolajte sav materijal, pa posložite u kalupe za mafine, poškropite odozgora maslinovim uljem i posipajte sve sviježe nakosanim timijanom.
Ružice se ne raspadaju kad se vade iz kalupa ako ste kalup prethodno premazali maslinovim uljem.
Peče se 15tak minuta na 190 stupnjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar